2020. december 5., 14:19

Átadták a Harmónia-díjat - Nézze újra velünk! - VIDEÓ

A Harmónia-díj a szlovákiai magyar zenei élet egyetlen szakmai elismerése kilencedik évfolyamába lépett. A díjakat Komáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban adták át egy gálaesten, amelyet élőben követhetett portálunkon.

Videó:  ma7, múzsa

A gálaest - mely először 2011-ben szerveztek meg Lábszky Olivér ötlete alapján - évekig vándorolt az országban, erősítve ezzel az elismerés országos jellegét. A szervezők azonban 2019-ben úgy döntöttek, a díjátadó ünnepség állandó helyszíne, otthona, főszervezője a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ lesz.

2020-ban új kuratórium alakult, mely néhány dologban megváltoztatta a korábbi hagyományokat, hogy ezzel is a szlovákiai magyar zenei élet rangját erősítsék.

2020 nyarán meg is kezdődtek az előkészületek a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban. Mivel a díjat ezentúl csak egy alkotó kaphatja meg minden évben, (ez azonban csak az utolsó pillanatban, a döntés napján derül majd ki) a Harmónia-díj kuratóriuma a 2020. július 7-i ülésén három jelöltet határozott meg, melyek közül a gála napján dönti el, ki kapja a 2020-as évben a díjat. A díjátadó gála kitűzött időpontja 2020. október 17-e volt, az októberi járványhelyzet miatt azonban a szervezők kénytelenek volt ezt a nagyszabású rendezvényt elhalasztani. 

2020. december 5-én - az aktuális kormányrendelet értelmében - azonban lehetőség nyílik a Harmónia-díj ünnepélyes átadásának megvalósítására. 

A gálaműsorra 19.00 órai kezdettel került sor a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ nagytermében, fellépett a Rácz Cello Quartett, Szarka Gyula és zenekara, a Rév zenekar, a Dávid és a Jam Band formáció, valamint Ruszó Tibi. 

A díjátadót portálunkon élőben követhette!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.