2020. május 7., 10:25

A Versvándor Radnóti nyomában - 4. rész

„25 nap, három ország, 850 kilométer. Az erőltetett menet Bortól Abdáig. Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár, versvándor Radnóti Miklós születésének 110. és halálának 75. évfordulója alkalmából gyalogos vers-zarándoklatra vállalkozott a tragikus sorsú költő és a többi ártatlanul elhurcolt bori munkaszolgálatos emlékére. A tanár a megtett útjáról, és Radnóti Miklós utolsó hónapjainak krónikájáról „Lélek vagyok, élni szeretnék!” címmel  tart előadásokat diákoknak és felnőtteknek egyaránt. Nézze velünk a tanulságos sorozat újabb részét!

Videó:  Pannon RTV

„A legendás balkáni vendégszeretetet mi is megtapasztalhattuk a 4. nap reggelén. S utána is, ahogy átszeltük Szerbiát. Bár egy-két kifejezésen kívül nem beszélem a szerbet, még is, szavak nélkül értettük meg egymást. Vagy nem értettük meg egymást, ez pedig humoros helyzeteket hozott. Végül egy nagyon őszinte és emberi beszélgetés Szabolccsal az esti szálláshelyünkön, egy focipályán. Erről (is) szól a negyedik rész.

„Radnóti nyomában” címmel  Tóth Péter Lóránt útjáról a szabadkai Pannon RTV 13 részes dokumentumfilm-sorozatot készített. A sorozat rendezője Herczeg Zsolt, operatőrök: Lukács Attila és Szalai Adrián., vágó: Horvát Inesz. A Pannon RTV elérhetősége: https://pannonrtv.com/

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.