2020. szeptember 11., 18:40

„A cserkész ott segít, ahol tud!” - Harmincéves a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség - VIDEÓ

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség sok-sok évvel ezelőtt, teljesen önkéntes alapon azért jött létre, hogy baráti kezet nyújtson minden gyermek és fiatal számára nemtől, vagyoni helyzettől, vallási származástól függetlenül. Újraalakulásuk harmincadik évfordulóján egy nagyszabású ünnepi kiállítást szerveztek a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban, ahová a Ma7 médiacsalád SzóBeszéd  című műsorának a stábja is ellátogatott. Tartsanak velünk!

Videó:  ma7

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség harminc évvel ezelőtt 1990. március 11-én alakult újjá Dunaszerdahelyen. A szövetség tagjai azóta is töretlenül azon fáradoznak, hogy a cserkészet által a gyermekek és fiatalok olyan tudást és képességeket sajátítsanak el, amelyeket a magánéletben, az iskolában és a szakmai életükben is hasznosítani tudnak, mint például a csapatmunka, az önértékelés vagy a problémamegoldás.

A szövetség által szervezett jubileumi kiállításon az elmúlt harminc év felejthetetlen emlékei köszöntek vissza a jelvényekről, fényképekről és az egyéb kiállított tárgyakról.

Csémi Szilárd, a szövetség ügyvezető elnöke és a kiállítás kurátora stábunknak elmondta, hogy nagy büszkeséggel tölti el a tudat, hogy a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség képes volt harminc éven keresztül fennmaradni. Emellett fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy mindez nem valósulhatott volna meg az erős és kitartó vezetőik nélkül, akik a múltban és a jelenben is időt, energiát nem spórolva, teljesen önkéntes alapon azon dolgoznak hétről hétre, hogy a szövetség fennmaradjon és erősödjön.

A dunaszerdahelyi Csalóközi Múzeumban szervezett jubileumi kiállítás ünnepélyes megnyitójára a Ma7 médiacsalád SzóBeszéd című műsorának a stábja is kilátogatott. Nézzék velünk az eseményről készített összefoglalónkat!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.