2021. január 21., 17:59

Rendhagyó Csemadok-díjátadó a magyar kultúra napján – online közvetítés

A járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy január 22-én, a magyar kultúra napján hagyományos módon Galántán kerülhessen sor a Csemadok-díjak ünnepélyes átadására. Ezért a Ma7 médiacsalád, mely a Csemadok stratégiai partnere, dunaszerdahelyi stúdiójából online közvetíti a díjátadót, illetve az ünnepi műsort. A kitüntetettek egy későbbi időpontban, a tervek szerint a nemzeti összetartozás napján, június 4-én Éberhardon  vehetik át az elismerést. Nézze velünk élőben!

Videó:  ma7

A közel másfél órás műsorfolyam során a nézők megismerkedhetnek a díjazottakkal, több vendég pedig videóüzenetben szól a nézőkhöz.

Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke az ünneppel kapcsolatos gondolatait mondja el. Potápi Árpád János a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára ezúttal virtuálisan csatlakozik az ünneplőkhöz.

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség 2009 óta Életműdíjjal ismeri el azok munkáját, akik több évtizede dolgoznak a szlovákiai magyar kultúra megmaradásáért. Az arra érdemesek ezen a napon vehetik át a Csemadok Közművelődési Díját, a Gyurcsó István-díjat, illetve a Fábry-díjat.

A kitüntettek bemutatása között a felvidéki kulturális élet ismert szereplőinek műsorát nézhetjük meg, felvételről.

Ha velünk tartanak, meghallgathatják többek között a Kor-Zárt, mely Tompa Mihály A gólyához című versét adja elő és a Peredi Női Kart, mely Leonard Cohen Hallelujah című világhírű slágerét énekli, de a Három Királyok is dalra fakadnak.

A műsorból nem maradhat ki a néptánc sem, a Szőttestől láthatunk egy táncrészletet. Elhangzik Márai Halotti beszéde, valamint Szíjjártó Jenő Esti hangulat Zsérén című műve is. A magyar kultúra napjának ünnepléséből természetesen nem maradhat ki a Himnusz sem. Az ünnepi műsor háziasszonya Holop Zsóka.

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját és a Csemadok fáklyavivőit. A műsorfolyam egyidejűleg követhető  portálunk Youtube és Facebook csatornáján, csakúgy, mint a Csemadok oldalán, valamint a Régió tv-ben.

Nézze velünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.