2021. december 7., 18:01

Több nemzedék közös tárlata a komáromi Limes Galériában - VIDEÓ

A Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete a salgótarjáni Balassi Bálint Asztaltársaság művészeit látta vendégül egy kortárs kiállítás keretében, ahol három generáció munkássága tekinthető meg. Az ünnepélyes kiállításmegnyitó ugyan elmaradt, de amint a járványügyi szabályok lehetővé teszik, ismét megtekinthető lesz a tárlat.

A Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete és a Balassi Bálint Asztaltársaság közötti kapcsolat már 2018-ra nyúlik vissza, ez immár az ötödik alkalom, hogy egy közös kiállítást hoztak létre a komáromi Limes Galériában.

Balla Rita, a kiállítás kurátora elmondta,

ismét egy rendkívül színes tárlat jött létre az együttműködésből. Az egyesület új elnökével, Kovács Csonga Anikóval szerettek volna egy merőben új koncepciót láttatni a nézőkkel.

A kiállításon a generációkat vettük górcső alá, öt évtizednyi munkásságot ölel fel a jelenlegi kiállítás." - hangsúlyozta a kiállítás kurátora.

Kovács Csonga Anikó, a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesületének újonnan megválasztott elnöke stábunknak elmondta, hogy a jövőben képes dokumentációkkal és egy videóval fogják bemutatni a tárlatot az érdeklődőknek. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.