2023. augusztus 24., 18:00

Teltházzal indult a IV. Duna menti Kamarazenei Fesztivál Sámoton - VIDEÓ

A Sámoton lévő Antióchiai Szent Margit templomban a rekkenő hőség ellenére sem maradt szabad ülőhely a IV. Duna menti Kamarazenei Fesztivál nyitókoncertjén. 

A fesztivál főszervezője, Cseh Tamás, a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház szólamvezető brácsása, karmester szerint közelebb kell hozni a komolyzenét az emberekhez, mivel sokan úgy vélik, a klasszikusok csupán bizonyos rétegnek szólnak. 

Az augusztus 22-től szeptember 4-ig tartó időszakban öt helyszínen kap szerepet a komolyzene. Ma, azaz augusztus 24-én Komáromban a Tiszti Pavilonban, augusztus 29-én Dunaszerdahelyen, augusztus 30-án Nagymegyeren, illetve szeptember 4-én Pozsonyban simogathatnak minket Brahms, Dubois, Mozart, Beethoven dallamai. Mindegyik eseménynek meg lesz a saját varázsa.

A sámoti nyitórendezvény jótékonysági jellegű volt. A befolyt összeget a templom felújítására ajánlották a fesztivál szervezői.

Korcsolán Orsolya hegedűművész kiváló technikája, egyéni hegedűhangja és erős színpadi kisugárzása érezhetően magával ragadta a közönséget. Kis történetekkel, érdekességekkel igyekezett közelebb hozni, mindennapivá tenni a komolyzenét. Fiával, Sugár Nátánnal közös produkciójuk is hatalmas sikert aratott. 

Később Nyári Lászlóval (hegedű), Cseh Tamással (brácsa), Kertész Ottóval (gordonka) és Cseh Ishiguri Hiromival (zongora) kiegészülve úgy érezhettük, megáll az idő és semmi sem fontos, csak, hogy tetőtől talpig hagyjuk, hogy átjárjon minket a nagybetűs zene. 

A koncerten Robert Dauber, Max Bruch, Erich Korngold, Zikmund Schul és Robert Schumann művei csendültek fel.

További információt a fesztiválról az alábbi linkre kattintva érnek el: https://www.facebook.com/dunamentifest

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.