2019. október 16., 11:28

Pillanatképek az Országos Néptáncfesztiválról - VIDEÓ

,,A magyar néptánc a magyar népművészet egyik ága, ének- vagy hangszerkísérettel előadott ritmikus mozdulatsor. Eredeti kultikus szerepén kívül lehet játékos, jelképes vagy szórakoztató jellegű. '' Így szól a néptánc egyik hivatalos meghatározása. Mi azonban tudjuk, hogy a ritmikus mozdulatsoron túl ez jóval több. Egy közös szívdobbanás. A magyarság kincstárának egyik legdrágább ékköve. Kikapcsolódás. Szétszabdalt nemzetünk tűje és cérnája.

Pillanatképek az Országos Néptáncfesztiválról - VIDEÓ
Fotó: múzsa

A néptánc több, mint a mozdulatok egyszerű sorozata. Egyfajta révület, szellemi átlényegülés, a lelki összeolvadás és összhang művészete. A mozdulat gyönyöre. A ritmus beszéde.

A fenti állításokat az Országos Néptáncfesztiválon résztvevő  táncosok is megerősítették, szavakba nehezen foglalható érzéseikről meséltek a néptáncot illetően. A Komáromban megrendezett fesztivál egyik napjára a Ma7 médiacsalád stábja is ellátogatott, hogy megörökítsen és átadjon egy szeletet az ott megszülető csodából.

Nézze velünk újra az itt készített felvételeket!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.