2021. május 20., 18:30

Káprázatos nők költöztek a komáromi Limes Galériába - VIDEÓ

Nehéz időszakot tudhatnak maguk mögött a művészek, hiszen a koronavírus-járvány miatt csupán az online felületeken mutathatták be az alkotásaikat a művészet szerelmeseinek. Az enyhítések értelmében azonban már újra látogathatóak a múzeumok és galériák, amely nagy megkönnyebbülést jelent a művészvilág képviselőinek. A Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete Nympha címmel tartotta évadnyitó kiállítását a komáromi Limes Galériában. A kiállításmegnyitóra mi is ellátogattunk, tekintsék meg velünk a női szépség ihlette figuratív alkotásokat.

Hosszú kényszerszünet után végre ismét élettel és kötetlen társalgással telt meg a komáromi Limes Galéria, ahol három felvidéki művész Hajnovics Márta, Csémy Olivér és Kopócs Tibor alkotásait tekinthették meg a művészetkedvelők.

Hajnovics Márta rimaszombati képzőművész a valóságból inspirálódik. Számára a festés jelenti a kikapcsolódást, a feltöltődést. A hétköznapi női szereplőin keresztül festi vászonra életfilozófiáját: A boldogság nem az anyagi javakban rejlik, hanem az érzelmekben.

Csémy Olivér Komáromban élő építész rendkívül igényesen, mérnöki pontossággal ragadja meg a részleteket a portréin. Saját elmondása szerint a járvány időszaka inspirálóan hatott a képzőművészeti munkásságára, mivel nem volt nyomás alatt és nyugodtabban adhatta át magát az alkotás örömének.

Kopócs Tibor Komáromban élő, rendkívül tapasztalt képzőművész grafikái, festményei illusztrációi mitológiai, irodalmi témákat dolgoznak fel. Nagy boldogsággal töltötte el, hogy végre ismét bemutathatta alkotásait a nagyközönségnek.

Ezen a kiállításon a nők vannak a középpontban, ők vannak megtisztelve, aminek én nagyon örülök, hiszen akár bevalljuk, akár nem, a nők azok, akik megszépítik az életet.

A hármas kiállítás június 5-ig látogatható a komáromi Limes Galériában.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.