2022. április 24., 18:00

Indulnak a koncertek: Felrobbantotta a színpadot az Estendøn zenekar Gútán - VIDEÓ

A járvány és az annak kapcsán hozott kormányzati intézkedések egészen érzékenyen érintették a felvidéki zenészeket is, az enyhítések bevezetésével azonban ismét visszatérhetnek a színpadra és élvezhetik a publikum vibráló erejét. A farnadi származású Estendøn zenekar a hosszú kényszerszünet után először Gútán csapott a húrok közé, fantasztikus hangulatot teremtve.

A zenekar 2015 őszén alakult Farnadon, hét fiatal környékbeli zenészből. Kaszmán - Saróka Liliána, a zenekar vezetője elmondta, hogy nehéz a zenéjüket egy zenei stílussal, műfajjal jellemezni, hiszen a tagok mindegyike más-más zenei stílust hozott magával és ezt a sokszínűséget próbálják beleszőni a dalokba.

Az alapelvünk volt a megalakuláskor, hogy olyan zenét játszunk, amelyet szeretünk, úgyhogy mindenképpen egy közös munka az Estendøn zenekarban a dalszerzés, amit én személy szerint nagyon szeretek. Ebben van egy olyan fajta energia, amely aztán a színpadon is erőteljesen meg tud mutatkozni. – hangsúlyozta a zenekar vezetője.

A formáció dinamikus dalaihoz többségében lírai szövegek társulnak, nem csoda tehát, hogy számos koncertlehetőséget kapnak, belföldön és külföldön egyaránt.

A zenekar tagjai: Kaszmán - Saróka Liliána – ének, szintetizátor, Bánovski Richárd – szólógitár, Recska Roman – szólógitár, Saróka Vajk Attila – basszusgitár, Smid Ádám – dob. Nagy Csomor András jelenleg a külföldön való tartózkodása miatt nem aktív tagja a zenekarnak.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.