2022. október 28., 18:00

Hogyan tovább felvidéki magyar zene? - VIDEÓ

Felvidéki magyar zenei érdekképviseleti szervezet megalakítását jelentették be a kerekasztal beszélgetésen, melynek kezdeményezője Lakatos Róbert brácsaművész, a komáromi Egressy Béni Művelődési Ház igazgatója.

Videó:  ma7

Lakatos Róbert elmondta,

mint aktív zenész, mint fesztiválszervező és aktív zenész a zeneipart eléggé átlátja, ezért is tartotta indokoltnak egy olyan kerekasztal-beszélgetés megszervezését, ahol a média, a zeneipar szervezői és szereplői egyaránt elmondhatják, milyen nehézségeket tapasztalnak és milyen megoldásokat javasolnak a felvidéki professzionális és műkedvelő előadók helyzetének a javítása érdekében.

Lakatos Róbert egy olyan szakmai szervezet megalakítását tartja fontosnak, amely képviseli a professzionális zenészek és műkedvelő előadók érdekeit és javítja megjelenési és érvényesülési esélyeiket.

A remélhetőleg már magunk mögött tudott világjárvány idején vált nyilvánvalóvá, hogy mennyire nagy szükség lett volna egy összefogó szakmai képviseletre, hiszen az egész előadói iparág a produkciókat segítő technikai háttérszemélyzettel egyetemben megélhetés és segítség nélkül maradt egy hosszantartó időszakra.

A beszélgetés résztvevői Lakatos Róbert brácsaművész, Puha József, a Pátria rádió zenei szerkesztője, Kaszmán Saróka Liliána, valamint Emmer Péter zenészek, akik a közel egy órás beszélgetés során megpróbáltak kiutat keresni a felvidéki zenész lét kilátástalanságából.

Nézzék velünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.