2022. május 10., 18:03

Jó dolog romának lenni? - VIDEÓ

"Ismerj meg, fogadj el!'' címszó alatt hívta életre idén két hölgy, Besnyei Júlia és Bölcs Andrea a Roma tehetségek első szemléjét. A rajzverseny kiértékelésére május első hetében került sor. A roma tehetséggondozásról, a kultúra megismerésének és elfogadásának problematikájáról velük beszélgetünk a ma7 médiacsalád stúdiójában. 

A két hölgy a ,,Nemzeti szemléleti befogadási program az óvodák részére''elnevezésű program keretén belül látja el szociális segítő és szülői asszisztens, illetve családsegítő feladatait, belelátva így a roma családok mindennapi, alapvető gondjaiba. 

Elmondásuk szerint a többségi társadalomnak a roma emberek megismerésével, de az elfogadásukkal is fenntartásaik vannak. Éppen emiatt indítványozták az eseményt, amelyet kezdetben helyi rendezvényként képzeltek el. Ám az online felületeken való megjelenés azt eredményezte, hogy várakozáson felüli mennyiségű rajz érkezett, aminek szívből örültek a szervezők. 
Ez egy visszaigazolás, hogy igenis szükség van ilyen fajta érzékenyítésre

- tették hozzá. 

Andrea és Júlia annyira elkötelezettek, hogy itt nem állnak meg, a nyárra is szerveznek táborokat azoknak a gyerekeknek, akik szülei nem feltétlenül engedhetik meg maguknak a táborok finanszírozását, ám támogatókat is szivesen fogadnak maguk mellé.

Bíznak abban, hogy a magyar és roma kultúrát sikerül közelebb hozniuk egymáshoz. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.