2023. február 7., 18:01

Frenetikus hangulat volt az I. Felvidéki Népzenész Találkozón - VIDEÓ

Komárom adott otthont február elején az I. Felvidéki Népzenész Találkozónak, amelyen a legifjabb generáció tehetséges tagjai az örömzenélés mellett minőségi időt is eltölthetett az idősebb, tapasztalt zenészekkel, amely a későbbi pályájukra is hatással lehet. A találkozó záróakkordjaként pedig közel hetven felvidéki zenész egy gálaműsorral ünnepelte a népzenét, amelyre a Múzsa stábja is ellátogatott.

Az I. Felvidéki Népzenész Találkozó a Hagyományok Háza Hálózat - Szlovákia támogatásával jött létre. Olyan jó példák nyomán indult útjára ez a rendezvény, mint az Erdélyi Táncházzenészek Találkozója, a vajdasági találkozók és a Hagyományok Háza hasonló Kárpát-medencei kezdeményezései.

Hasonlóan az I. Felvidéki Népzenész Találkozóhoz, ezeknek az összejöveteleknek is az a legfőbb célja, hogy az egymástól messze tevékenykedő zenészek is meg tudják vitatni a szakmai kérdéseket, valamint hogy együtt éljenek a zenélés örömének.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.