2022. szeptember 5., 18:00

Felvidéki siker a 8. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlén - VIDEÓ

Ha szeptember elseje, az azt jelenti, hogy a Vásárúti Kulturális Központ megtelik zenészekkel, énekesekkel, hogy elnyerjék a neves tíztagú zsűri bizalmát és tetszését. 

Videó:  ma7
Eddig Felvidékről várták a jelentkezőket, ám a nyolcadik szemlén tágabbra nyitották a kapukat, és az egész Kárpát-medencéből adtak lehetőséget az érdeklődőknek. A hívószóra érkeztek is szép számmal külföldi előadók, de még mindig a felvidékiek voltak többen. 

"A 8. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle győztese a gútai GORLO VOLKA zenekar lett, akik meghívást kaptak a 2022. évi Öröm a Zene Tehetségkutató magyarországi döntőjébe, ahol a zenekarok a 3 millió forint értékű fődíjért (1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat) muzsikálhatnak. Bárány János jóvoltából az atempo.sk a zenekarnak kiemelt médiamegjelenést biztosít egy éven keresztül. Balázs Sziszka a Hangfoglaló program kezdő zenekarok segítésére kiírt pályázatának megírását vállalta a GORLO VOLKA részére, ezenkívül a gútaiaknak a SZMAZE egyéves kiemelt médiamegjelenést biztosít Facebook csoportjában. Kovács Ákos a dunaszerdahelyi NFG klubban őszi klubfellépést biztosít számukra, Bodnár Tibi pedig egy jövő nyári Ladánybene 27 nagykoncert előzenekarának invitálja őket.

A második helyet a krasznahorkaváraljai HoryZone kaparintotta meg, akik Pap Tibor jóvoltából stúdióidőt nyertek, továbbá részt vehetnek az idei tatabányai Peron Music Tehetségkutatón.

Michnya Róbert egy fellépéssel jutalmazta őket a nagymegyeri Big Man Pubba, Kovács Ákos pedig az NFG-be. Balázs Sziszka nekik is felajánlotta a Hangfoglaló program kezdő zenekarok segítésére kiírt pályázatának megírását, továbbá a basszusgitárosuk számára él a meghívás a jövő évi Gitármánia táborba. A HoryZone munkásságát fél évig az atempo.sk is segíti.

A harmadik helyet a zselízi PerTwo szerezte meg,

akiknek Schmiedl Tamás „Smici”, a Moby Dick zenekar frontembere 3 vagy több dal rögzítése esetén 1 dalt ingyen, komplett elkészít a soporoni MD Stúdióban. Ezenkívül a SZMAZE egyéves kiemelt médiamegjelenést biztosít facebook csoportjában számukra. Vida Igor a jövő évi Samaria Jazz Fesztiválra hívta meg a zenekart, Kovács Ákos pedig idén ősszel az NFG klubba. Balázs Sziszka a zselízieknek is vállalja a fentebb említett pályázat ingyenes megírását.

Egyéb díjakat nyert még a 17 éves pázmándi Herter Skylar,

akit szintén szeretettel invitál Kovács Ákos az NFG klubba és Michnya Róbert a Big Man Pubba, ahogyan Balázs Sziszka is elvállalta számára az ominózus pályázat megírását.

A dunaszerdahelyi Cloudburst Puss Tamás jóvoltából felléphet a Phoenix RT tavaszi koncertkörútjának néhány állomásán, továbbá Michnya Róbert ajánlata alapján a Big Man Pubban'' - olvashatjuk a szervező, Lacza Gergely összefoglalójában. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.