2021. november 22., 18:00

Felvidék csalogánya a Múzsa stúdiójában - VIDEÓ

Befogtuk Felvidék csalogányát egy beszélgetés erejéig. A nemzetközi szintereken is ismert és elismert Korpás Éva előadóművésszel, népdalénekessel beszélgetünk életéről, hivatásáról, munkásságáról, valamint a nemrégiben megrendezésre került nagykoncertjéről is. 

A művésznő elmondta, küldetésének tartja azt, hogy közelebb hozza a népdalokat az emberekhez, hiszen ahogy mondta, elfelejtettük a kultúránkat, de gyökerek nélkül nem szökkenhetünk szárba. 

A felvidéki koncertet életjubileumának apropójából hívta életre, éppen ezért személyes jóbarátai és gyermekei is részt vettek az előadásban, ami még meghittebbé tette az ünneplésbe forduló koncertet. 

Szó esett arról is, hogy tulajdonképpen a népdalok találtak Évára. Ki gondolná, hogy nem vezetett egyenes út Korpás Éva életében az autentikus népi muzsikához, de a beszélgetésből megtudhatjuk, kinek a hatása alá kerülve ismerte fel akkor, abban a pillanatban, ez az ő élete. Személyesebb kérdéseket is feszegetünk a mindig káprázatos művésznővel. Nézzék velünk a beszélgetést! 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.