2021. augusztus 24., 18:05

Erdélyből a zenei élvonalba: Bagossy Brothers Company - VIDEÓ

Az indie/alternatív/folk zenei stílusokat ötvöző zenekar újragondolt irányvonalával rövid idő alatt az élre tört. A ma7 médiacsalád stábja egy felvidéki rendezvényen érte utol a zenekart, ahol rendkívül közvetlenül és szívesen válaszoltak a kérdésekre. 

A gyergyószentmiklósi zenekar 2013-ban alakult. Első két évükben Erdély számos településén, fesztiválján felléptek, számaikat pedig az erdélyi rádiók mellett több határon túli, magyarok lakta területen működő, illetve magyarországi rádióadó is sugározta.

Megalakulása óta a zenekar három nagylemezt és egy szimfonikus koncertlemezt adott ki, dalaik sokszoros slágerlista-vezetők, negyedik lemezükkel idén februárban örvendeztették meg rajongóikat.

A csapat 2020-ban több elismerést is kapott, „Az év hangfelvétele” kategóriában Fonogram-díjjal ismerték el, a Petőfi Zenei Díjat pedig két kategóriában („Az év zenekara”, illetve „Az év férfi előadója”) is elhozta.

A zenekar két tagjával a beszélgetés során azt a kérdést feszegettük, mi a sikereik titka és mi adja dalaik varázsát. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.