2023. december 1., 18:01

Egy koncert, amely olyan, mint az élet, hol csöndes és szívhez szóló, hol pörgős és táncba hívó - VIDEÓ

Lakatos Róbert brácsaművész, zeneszerző, a Komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ igazgatója idén novemberben ünnepelte 50. születénapját. Ennek apropóján a tizenkettedik alkalommal megrendezett Fonográf Fesztivál Lakatos Róbert jubileumi koncertjével zárult. 

A koncerten Lakatos Róbert mellett neves népzenészek is közreműködtek:  Agócs Gergely, Csík János, Pál István Szalonna. Fellépett a Beliczay Kamarazenekar, bemutatkozott a megújult  Esszencia, a Rév zenekar, valamint Korpás Éva.

A zenén túl egy meglepetés vers is íródott Laboda Róbert tollából, valamint Gál Tamás Nagy László Táncbéli tánc-szók című versét tolmácsolta. 

A koncertet Bartók Béla alkotása nyitotta, mivel az ünnepelt számára Bartók az egyik leginspiratívabb zeneszerző. A népzenén túl jazz elemekkel tarkították az estét, vidám és melankolikus dallamokat is hallhatott a közönség.

A teltházas koncertet álló vastaps zárta. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.