2023. február 26., 18:01

Bőgőtemetés, sírás-rívás, falatozás, mulatozás, ez mind egy este Ekecsen - VIDEÓ

A bőgőtemetés farsang farkán történik, tehát a húshagyókeddi utolsó heje-huja vigalom ideje a böjt beköszönte előtt. A bőgő ebben az értelemben a mulatságot szimbolizálja, és azért temetik el, mert nagyböjtkor nincs muzsikálás, illetve csak böjti hangszereken. 

Az újraélesztett hagyományt Ekecsen hetedik alkalommal tartják meg a kultúrházban. A kezdeti nagy érdeklődésre való tekintettel helyfoglalás szükséges a disznótorossal gazdagított bőgőtemetésre.

A program mozgalmas volt idén is, a talpalávalót, az Ekecsi Népdalkör közreműködésével, a Pántlika zenekar húzta a házigazda, Dobsa Tamás instruálására. A hangulatfelelős a Kuttyomfitty Társulat volt, akik a tőlük megszokott módon varázsoltak fergeteges hangulatot, mindezt részletekkel a NoÉs!? és az Aranyfészek, aranymadár című műsoraikból, amelyek pikáns elemeket is tartalmaztak. Emellett a résztvevők tréfás verbunk, tréfás eskettetés és a bőgőtemetés szem- és fültanúi is lehettek. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.