2022. április 26., 18:02

Az erdélyi és felvidéki művészet hasonlóságai és különbségei a Limes Galériában - VIDEÓ

Az Interszekciók elnevezésű kiállítás, amely a komáromi Limes Galériában tekinthető meg 2022. május 13-ig egyfajta interkulturális párbeszéd. Az erdélyi és felvidéki művészek saját kulturális közegük metszéspontjait és eltéréseit mutatják be az izgalmas alkotásokon keresztül.   

,,A Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete 2018-ban kezdeményezte először a határon átnyúló együttműködést, ahol az aktív eszmecsere volt az elsődleges cél. A parola mintegy szimbóluma a felvidéki és más, a konvergencia régión kívül eső, aktívan alkotó csoportok hosszú távú együttműködésének és művészeti jellegű barátságának. A Parola kiállítások folytatásaként jött létre az INTERSZEKCIÓK projekt, melynek célja, hogy a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete egy újabb barátságos kézfogás kezdeményezője legyen.

Ezúttal erdélyi magyar művészeknek nyújt szimbolikusan kezet, hogy a két országból származó alkotók egy közös kiállítással tudják a jövőben egymás művészetét inspirálni. 

A szelekciós folyamat egy komplex, de egyértelmű kérdésfeltevés megválaszolásának függvényében valósult meg: mik azok a metszéspontok/interszekciók, ahol nem csupán a történelmében sok közös vonást hordozó két országrész (Felvidék és Erdély), hanem az egyes alkotók kapcsolódhatnak egymáshoz?''
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.