2022. április 8., 18:00

A változás művészete a komáromi Limes Galériában - VIDEÓ

A komáromi Limes Galériában "TROPE" címmel ismét egy rendkívül színes kiállítás nyílt, amely a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesületének alkotásait mutatja be. A kiállítás címe magyarul változást vagy változatosságot jelent, hiszen a természeti, hagyományos technikáktól kezdve egészen a virtuális valóságig, szinte minden szerepel a kiállításon.

A Kelet-Szlovákiából származó művészeket Fecsó Szilárd személye köti össze, aki évekkel ezelőtt létrehozta az első magyar nyelvű  művészeti képzést a kassai Márai Sándor Gimnáziumban.

Kanóc ldikó, a kiállítás kurátora elmondta, hogy Fecsó Szilárd és Simon Lívia, a Bodrogközi Ifjúsági Művészeti Műhely alapítója, szorosan együttműködve hozták létre a nyári művésztelepeket, amely útnak indította a tehetséges, fiatal művészeket ezen a pályán.

Én úgy gondolom, hogy ilyen formában és ilyen változatosan nincsen most Szlovákiában hasonló jellegű kiállítás. Azt hiszem, hogy a pandémia után egy olyan frissességet hoz ez a felhozatal, amire különösen szükségünk van"

- hangsúlyozta Kanóc lldikó, a kiállítás kurátora.

A kiállítás kreatív művészei: Szunyog Júlia, Király Zsuzsa, Tóth Emese, Éliás Ádám, Csernok Barnabás és Maruscsák Dávid.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.