2024. július 9., 18:00

A Felvidéki zenekarok versenye idén pár újítással valósult meg - VIDEÓ

Komáromban, a Tiszti pavilon előtti téren rendezték meg a hétvégén a HashtagKN és a 10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle tehetségkutatók összevont döntőjét. A rendezvény az Egressy Béni Városi Művelődési Központ főszervezésében, a SZMAZE, az Öröm a zene és a Peron Music Alapítvány társszervezésében valósult meg.

Tizenöt jelentkező együttes közül nyolc zenekar kapott meghívást, végül heten tudták vállalni a fellépést a két napos tehetségkutatón. 

Az együtteseket Cserteg István művelődésszervező, a Peron Music Tehetségkutató alapítója, a Peron Music Alapítvány volt igazgatója és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője; Emmer Péter, kétszeres Harmónia-díjas gitáros-énekes, zeneszerző, dalszövegíró; Csenger Ferenc, az RTVS dramaturgja és Domonkos Pál művelődésszervező, a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ kulturális menedzsere, az Authentica Kultúra Határok Nélkül szervezőiroda vezetője zsűrizte, ahogy arról beszámoltunk. 

Az első helyen a Kingfishers végzett, aki 1000 eurós jutalomban részesült az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából. Továbbá részt vehetnek az Öröm a zene országos nagy döntőjében, ahonnan 10 produkció jut tovább a Hangfoglaló Program induló zenekari programjának élő meghallgatására.

A második helyen a Totalica végzett. Nyereményük 500 eurós jutalom az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából, továbbá stúdióbeszélgetés a Ma7 Médiacsalád kulturális rovatának kamerái előtt.

A dobogó harmadik fokára az Afium zenekar állhatott, akik 300 eurós jutalmat vihetnek haza az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából, továbbá a fiúk szintén szerepelhetnek a Ma7 Médiacsalád stúdiójában, a Múzsa műsorában. - 

írja Lacza Gergely tudósításában. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.