2022. június 3., 15:25

Már ismertek a Duna Menti Tavasz idei díjazottjai - VIDEÓKKAL

Pénteken véget ért a szlovákiai magyar amatőr gyermekbábozás és színjátszás (csoportok és egyének) egész évi alkotó tevékenységének bemutató seregszemléje. Idén a megszokottnál kevesebben jelentkeztek, de a hangulaton nem érződött, örömjáték volt a javából.   

dmt díjak
Fotó: ma7

Takács Ottó, a a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet vezetőjének értékelése szerint sikeresen zárult a Duna Menti Tavasz idén is. Személy szerint is remek élményekkel gazdagodott elmondása szerint. 

Videó:  ma7

Benes Tarr Csilla, az értékelő zsűri egyik tagja is csillogó szemekkel foglalta össze az elmúlt napok eseményeit. Külön kiemelte, mekkora öröm számára, ha a színpadon igazi kohéziót tapasztalhat. 

Videó:  ma7

A diákzsűri különdíját a királyhelmeci Varázskerék Színjátszó Csoport kapta, akik egyik vezetője, Pirigyi Mária rendkívül hálás a gyerekeknek a szorgos munkáért. 

Tóth Viktória a zsűri különdíjáért mehetett fel a színpadra kimagasló színpadi teljesítménye okán, a füleki Zsibongó Kisszínpad tagja rendkívül meglepetten vette át a díjat. 

Rádi Mátyás, az ipolysági Búzácska Gyermekcsoport tagjának színészi teljesítményét is díjazták az ítészek, aki nagyon örült az elismerésnek. 

Szvorák Zsuzsa kapta idén a Dusza István Díjat, a Duna Menti Tavasz életműdíját áldozatos munkája elismeréseként. Zsuzsa azt mondta, minden évben sejteni lehetett, ki kapja meg a díjat, ám idén tippje sem volt.

A 46. Duna Menti Tavasz díjazottjainak névsorát itt találja.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.