2022. június 1., 17:19

Duna Menti Tavasz: a bábosoké volt ma a meseváros - VIDEÓKKAL

Ma, a nemzetközi gyermeknapon (is) gyermekzsivajtól volt hangos a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, hiszen folytatódott az idei Duna Menti Tavasz seregszemléje, amelyen ezúttal a bábjátékoké volt a főszerep.

Pom Pom meséi (bábos mese)
Pom Pom meséi (bábos mese)
Fotó: Andrejkovič Tamás

Idén immár 46. alkalommal gyűltek össze az ország ifjú bábosai és színjátszói, hogy megmutassák a zsűrinek, társaiknak és a nagyérdemű közönségnek önmagukat és a tudásuk legjavát.

A mai nap folyamán hat bábcsoport lépett a színpadra és mérte össze a tudását:

  • a Gömörfalvai Alapiskola Harkácsi Pimpó Bábcsoportja A hatrongyosi kakasok című árnyjátékot mutatta be Dolinsky Irén, Csutor Vezér Zsófia és Vezér Klára rendezésében.
  • a Kisgéresi Alapiskola Mustármag Bábcsoportja az Ősök szelleme című bibliai történetet adta elő, rendezte Blanár Gabriella.
  •  A széttáncolt cipellők című népmese - dramatizációt a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda Diósförgepatonyi Csipcsirippek Bábcsoportja adta elő, rendezte Mészáros Anikó és Molnár Erika.
  • a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Gézengúzok Bábcsoportja a Pom Pom meséi című darabot adta elő, Csörgei Tünde rendezésében.
  • A brémai muzsikusok című bábjátékot a gútai II. Rákóczi Ferenc Alapiskola Mazsola Bábcsoportja mutatta be, rendezte Mahor Katalin.
  • Végezetül pedig a feledi Szombathy Viktor Alapiskola Meseláda Bábcsoportja lépett a színpadra, a Mit rejtenek című bábjátékot adta elő Makó Kovács Erika rendezésében.

Csörgei Tünde és csapata, a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ Gézengúzok Bábcsoportja általában a népmese világából választ darabot, idén azonban a magyar ifjúsági irodalom egyik legnagyobb alakjától, Csukás Istvántól választottak mesét, Pom Pom meséi címmel.

Mészáros Dominik már hat éve oszlopos tagja a Gézengúzok Bábcsoportjának, idén ő kapta a főszerepet, amely nagy boldogsággal töltötte el. A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet megviselte, hiányzott számára a színpad és a szereplés.

Lelkes Sofia  szintén a a Gézengúzok Bábcsoportjának a tagja, elmondása szerint nem volt túl sok idejük felkészülni, de már a kezdetektől pozitívan állt a helyzethez és nagyon elégedett a csapat teljesítményével.

Blanár Gabriella és csapata, a Kisgéresi Alapiskola Mustármag Bábcsoportja egy bibliai történetet adott elő az Ősök szelleme címmel. A bábcsoport vezetője stábunknak elmondta, hogy Kisgéresen van egy közeg, amely rendkívül fontosnak tartja a református hit ápolását, ezért döntöttek idén is a bibliai témájú történet mellett.

Tóth Fanni, a Kisgéresi Alapiskola Mustármag Bábcsoportjának a tagja szerint az általuk előadott történet fő tanulsága, hogy mindig meg kell bocsájtanunk egymásnak és szívből szeretni kell a testvérünket.

Kiss Gáspár szintén a Kisgéresi Alapiskola Mustármag Bábcsoportjának a csapatát erősíti. Nagyon izgult, hiszen ez volt az első alkalom, hogy színpadon szerepelt a társaival.

Nagy Dominik a gyermekzsűri csapatát erősítette, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy ezúttal nem versenyzőként, hanem zsűritagként bizonyíthatott a seregszemlén.

Csepi Zsuzsának immár 42 éve szívügye a bábszínjátszás, idén először zsűritagként vett részt a seregszemlén. Hatalmas öröm számára, hogy a hosszú kényszerszünet után ilyen színvonalas előadásoknak lehetett szem- és fültanúja.

Tekintsünk bele, milyen hangulat uralkodott a színpadon:

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.