2023. június 2., 18:02

Mindenkinek megvan a saját Mount Everestje. Kovács Kovi Zoltán túravezetővel elemeztük a Suhajda Szilárd tragédiájára érkező reakciókat - VIDEÓ

Szomorú esemény adta beszélgetésünk témáját. Suhajda Szilárd tragédiája egy nemzetet és közösségeket rázott meg. Magyarország egyik legismertebb és legkiemelkedőbb hegymászója május 21-én indult el, hogy teherhordók és oxigénpalack nélkül jusson fel a világ tetejére, a Mount Everestre, a hódítás azonban nem sikerült. Suhajda Szilárd földi maradványait a mai napig nem találták meg. A témáról Kovács Kovi Zoltánnal beszélgettünk, aki maga is hódol a hegymászásnak.

A beszélgetés során közelebb kerülhetünk a hegymászók gondolkozásához, világához. Olyan kérdéseket feszegetünk, amikre a laikusok kiváncsiak, de érdekelt minket az is, hogy szakmai szemmel mit nem látnak tisztán a hegymászók, illetve a háttérstáb, mi történhetett a hegyen Szilárd jeladójának utolsó szignálja után. 

Szólunk a két táborra szakadt ítélkezőkről is, az egyik hősként tiszteli és gyászolja, míg a másik szerint felelőtlenség volt családapaként egy ilyen expedíciót vállalnia. 

A hegymászás megítélésének alakulásáról is beszélünk a videóban. 

Az alább található cikkben látható az a beszélgetés, amelyet Suhajda Szilárddal készítettünk a Kávézó stúdiójában, miután visszatért a sikeres K2 meghódításáról.

A mai beszélgetésben elhangzott információkat is figyelembe véve teljesen más értelmet kapnak Suhajda Szilárd szájából a több mint három éve elhangzott gondolatok. 
 

Nézze újra velünk a korábbi beszélgetést.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.