2022. június 21., 18:02

Levendula illatú Felvidék - VIDEÓ

Szlovákia tíz legszebb fotózási helyszínéül választották a tallósi Levandéria levendulaföldet. A tulajdonossal beszélgetve megtudhatjuk, mennyi munka van abban, hogy a közkedvelt és sokféleképpen felhasználható gyógynövény tökéletesen érezze magát náluk. 

Talán nincs is olyan kert már hazánkban, amit ne festene lilára ez a mediterrán növény, az egyre közkedveltebb virág jótékony hatásai tovább emelik népszerűségét. Ezt felismerve jutott évekkel ezelőtt arra a döntésre Rémes Ferenc, a levendulamező tulajdonosa, hogy a továbbiakban, addigi munkáját hátrahagyva, ezentúl a levendulával szeretne foglalkozni. Ötletével csakhogynem egyedül maradt, a család először szkeptikusan állt a dologhoz, de Ferenc kitartása meghozta a gyümölcsét. 

A vállalkozás kezdetben teljesen más céllal indult ahhoz képest, ahol most tart. Több saját márkás terméket dobtak a piacra, amelyeket a vásárlók nagyon szeretnek. Az, hogy Ferenc jól döntött, bizonyítja, hogy ma is ugyanolyan elánnal veti bele magát a nem kevés munkába, mint hat évvel ezelőtt, az első tövek ültetésekor. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.