2021. július 15., 19:00

Felesleges csomagolás nélkül - VIDEÓ

A csomagolásmentes boltok létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen. Főként, ha figyelembe vesszük a környezeti és éghajlati változásokat, amiket kétségtelenül az ember romboló életstílusa idézett elő. 

Ebben az adásban megmutatjuk, hogy az alapvető élelmiszerek is beszerezhetők jóval környezetkímélőbb módon, mint ahogy azt megszokhattuk, és hogy miért jó ez? 

Elsősorban környezetbarát, hiszen ha saját tárolóban visszük haza a terméket, nem termelünk háztartási hulladékot és nem terheljük a környezetet.
Továbbá nem pazarolunk, mivel mindenből pontosan annyit vihetünk, amennyire szükségünk van, legyen az 10 gramm vagy több kiló is.
Takarékosabb megoldás lehet, hiszen az ilyen elven működő boltok igyekeznek helyi, vagy szomszéd országok termelőitől válogatni, ami miatt az árképzés is kedvezően alakul.

Így működik az Alternatíva bolt is, amelynek tulajdonosa, Szendi Patasi Rita foglalta össze röviden, miért is jó választás egy csomagolásmentes bolt. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.