2023. március 3., 18:01

A Waldorf-pedagógia titka - VIDEÓ

Gyereknek lenni nagyon nagy kihívás. Rengeteg impulzus éri a gyerekeket, körülveszi őket a világ, a társadalmi elvárás pedig az, hogy erről a világról minél rövidebb idő alatt minél többet tudjanak meg. Nem figyelve a gyermek saját világának épülésére. Ezzel szemben a Waldorf-módszer  elveinek egyike a gyermek személyiségének minél mélyebb és sokoldalúbb megismerése, amire a hagyományos iskolában szinte idő sem jut. Erről a módszerről Bödők Károllyal beszélgettünk, aki nagy ismerője a waldorfi eszmének.

Károly és párja három gyermekük oktatását bízta a Waldorf-pedagógiára, vállalva azt, hogy naponta hozzák-viszik a gyerekeket Győrsövényházára. 

A pedagógia módszeréről, titkáról, sikerességéről egy óvónővel is beszéltünk, aki Waldorf irányba tevékenykedő óvodát vezet Madon. 

Bödők Károly több, mint tíz évvel ezelőtt indítványozta egy magyar nyelvű Waldorf iskola létrejöttét, ám az félbeszakadt, elmondása szerint azonban bármely oktatási intézményben használható ez az aéternatív pedagógiai módszer. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.