2023. szeptember 4., 18:01

A bonsai titka - VIDEÓ

A Quarter Gardeners Polgári Társulás Negyed községben magas szinten űzi a bonsai-művészetet. Egészen a kiállításig és az ottani bonsai bemutatóig azt gondoltam, bonsai-t tartani, gondozni rendkívül igényes és haladó kertészeknek való feladat. Rácz György, a kiállítás díszvendége, bonsai mester azonban elmondta, akik egy szobanövényt életben tud tartani, annak a bonsai sem lehet nagyobb kihívás. 

Gurabi Gergelyt és Szőcs Gábort, a társulás alapító tagjait magával ragadta a keleti kultúra, a japán kertek véget nem érő kígyózása, aminek elengedhetetlen része a bonsai nevelése is. Itt pedig a kocka el lett vetve. Megállíthatatlanul járták, járják a természetet és amint megpillantanak egy különleges termést, amiben fantáziát látnak, hazaviszik és bonsai-t faragnak belőle. 

Türelemjáték ez, de mindenképpen hatalmas feltöltődés és a természethez való közeledés. Hihetetlen élmény az apró, cserépedényben lévő fácskák életét, annak körforgását szemlélni és saját ízlésre alakítani azokat. 

A szervezőket is meglepte, mekkora érdeklődés övezte a kétnapos kiállítást, amelynek záróakkordjaként a bonsai mester beavatott a kulisszatitkokba és fontos, hasznos tanácsokkal látta el azokat, akik belevágnak a bonsai-tartásba. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.