2022. november 6., 19:36

Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál, huszonharmadszor

2022. november 10-13. között immár huszonharmadik alkalommal rendezik meg az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivált. A rendezvény idei évfolyamának Szepsi és Buzita ad otthont.

2021-11-18 XXII. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál, színjátszás
Fotó: Fábián Gergely

A színjátszó fesztivál 23. évfolyamát a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya és társrendezői rendezik meg.

A négy napos seregszemle 2022. november 10-én, csütörtökön 15:30-kor kezdődik Szepsiben, a város főterén, ahol megkoszorúzzák a fesztivál névadójának szobrát. Ezt követően a városi művelődési központ nagytermében tartják az ünnepélyes megnyitót, melynek keretében átadják az idei Egressy Béni Fesztivál-díjat, fellép Vadkerti Imre és zenekara, illetve az első két versenyelőadást is megtekintheti a közönség.

A verseny- és vendégelőadások sora csütörtök estétől szombat estig tart, a fesztivál első napján a szepsi művelődési központban, a második napon a buzitai kultúrházban, a harmadikon pedig a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontban. Érkeznek fellépők Kassáról, Komáromból, Galántáról, Makrancról, Bódvavendégiből és Tallósról.

A színházi előadások mellett az érdeklődők csütörtökön megtekinthetik a tornai Surovec Róbert pedagógus, író és helytörténész, valamint a tornai Szitás Henrietta kézműves és rajzművész kiállítását, szombaton pedig a Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek példaértékű élettörténetét bemutató életrajz-kiállítást.

A részletes programot alább tekinthetik meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.