Paláston is sikeresen zajlott a csecsemőszínházi előadás

Kaszmán Zoltán 2019. március 08., 16:12

Március 6-án délelőtt a palásti községháza épületében mintegy negyven gyermek előtt valósult meg az 1992-től hivatásos színházként működő Miskolci Csodamalom Bábszínház Kipp-kopp című csecsemőszínházi előadása.

Fotó: Szabó Balázs Szabina

A Gróh Ilona által megálmodott Ringató elnevezésű mozgalom egy olyan családi művészeti program, ami a kodályi elvekre épülve játékosan foglalkoztatja a kisgyermekeket és szüleiket. A Cseperedő program is ezen elvek alapján indult útjára 2015 májusában.

A Miskolci Csodamalom Bábszínház társulata a klasszikus meseirodalom darabjai mellett a magyar népmeséket és a kortárs hazai, illetve külföldi szerzők műveit is nagy sikerrel játssza, a bábos szakma legkiválóbb rendezőinek, tervezőinek irányítása alatt. Évente több mint 300 előadást tartanak, összesen mintegy 35 ezer néző előtt. Palástra a Kipp-kopp című előadásukkal látogattak el, amiben Láng Bernadett, Tari Edit és Balázs András tűntek fel.

„Az előadáson a palásti magyar és szlovák óvodások vettek részt, de a palásti és környékbeli településekről is érkeztek gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel. Annak ellenére, hogy kifejezetten a 0-3 éves korcsoport volt megcélozva, örömmel és nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be az óvodások is. Élvezetes, változatos, mondókákkal, találós kérdésekkel teli előadást láthattunk” – árulta el az ipolysági Ringató foglalkozások vezetője, Szabó Balázs Szabina.

A Cseperedő program támogatásával megvalósuló előadássorozat Rimaszombatban, Ajnácskőn, Berzétekőrösön és Szepsiben folytatódik majd.

Képgalériánk:
Fotó: Szabó Balázs Szabina

0 HOZZÁSZÓLÁS