2021. augusztus 16., 11:58

Hippolyt, a lakáj - zenés vígjáték - Dunaszerdahelyen!

Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra sikeres lesz. Gazdagságát azonban megkeseríti, hogy felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Ő Hippolyt, aki augusztus 26-án lesz látható a dunaszerdahelyi VMK-ban, 19.00 órakor.

 

Hyppolit

Az arisztokrata családoknál szolgáló Hippolyt megjelenése az újgazdag Schneider-házban számos nevettető, mulatságos helyzetre ad alkalmat. A pedáns komornyik mellett további bonyodalmakat okoz Nagy András mérnök, aki szerelmes Terkába, ezért inkognitóban dolgozik a cégnél, hogy a főnök lánya közelében lehessen.

Schneiderné azonban már kinézett Terkának egy “jó partit”: Makátshoz, a jó családból származó udvarlóhoz akarja adni. A dolgok persze - ahogy egy jó vígjátékhoz illik - a végén szépen elrendeződnek, s otthon a nézők nagyrésze nevetve idézi fel a ma már klasszikus mondatot:

holnaptól a hagymát is hagymával eszem.

 

HIPPOLYT, A LAKÁJ
zenés vígjáték
színpadra alkalmazta Vajda Anikó és Vajda Katalin
Díszlet, jelmez: DARVASI ILONA
Koreográfus: BORBÉLY KRISZTINA
Rendezőasszisztens: VASS JÁNOS PÁL
Rendező: MIKÓ ISTVÁN Érdemes művész, Jászai Mari-díjas

 

Mikor, hol?
Augusztus 26-án 19.00 óra - VMK Dunaszerdahely

Online jegyvásárlás: http://ticket.csaplarkult.sk
Info:
0948 699 293, authentica.dp@gmail.com
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.