2022. február 17., 17:07

Érdemes jelentkezni a Komáromi Jókai Színház művészeti műhelyeibe

Újszerű kezdeményezéssel várja a különböző korú érdeklődőket a Komáromi Jókai Színház égisze alatt működő Artis Jókai Polgári Társulás. Február 19-én és 20-án, a Kisebbségi Kulturális Alap pályázati támogatásának köszönhetően, szakavatott foglalkozásvezetők irányításával különféle művészeti műhelyeknek adnak helyet az intézmény termeiben.

Érdemes jelentkezni a Komáromi Jókai Színház művészeti műhelyeibe
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

„A színház működését támogató Artis Jókai PT (elnöke Gál Tamás színházigazgató) Egész éves művészeti nevelés a Komáromi Jókai Színházban elnevezésű projektjének célja kreativitásfejlesztő tevékenységek indítása gyermekek, fiatalok és felnőttek részére. A Mutasd meg a világodat! elnevezésű foglalkozások keretében a fotózásnak és a képzőművészetnek adunk teret. A február 19-én, vagyis e hét szombatján nyíló, majd vasárnap is működő művészeti műhelyekben Jókai Éva, a helyi Jókai Mór Alapiskola pedagógusa az óvodásokat és az alsó tagozatosokat várja. Majd közösen, vidám farsangi hangulatban bohócot és egyéb figurákat készítenek. Fóti Dávid fotós ifikből és felnőttekből álló csoportja a fényképezés kulisszatitkaival ismerkedhet, s e korosztályok képviselőit várja Molnár Wirth Rozália képzőművész is az üvegmozaik-készítő csapatába“ – ismertette a részleteket Ádámka Krisztina igazgatói asszisztens.

Hozzátette: szombaton reggel 8.30 órától fogadják és veszik nyilvántartásba az előzőleg a 0908/482069-es telefonszámon vagy a jókai.szervezes@gmail.com címen bejelentkezett résztvevőket.

Érdemes jelentkezni a Komáromi Jókai Színház művészeti műhelyeibe
Ádámka Krisztina igazgatói asszisztens és Mesinger Nóra szervező titkár
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Műveikből a Covid-járványhelyzet enyhülésekor, késő tavasszal kiállítást akarnak rendezni, a Facebookon pedig szavazást indítanak, s a legtöbb lájkot kapó munkák készítőit színházjegyekkel és másféle nyereményekkel is jutalmazzák.

A másik két műhely majd későbbi időpontban lesz látogatható. „A Pódium Súgó elnevezésű fejlesztés hosszabb távú célja a versenyzők felkészítése a szavalóversenyekre, s esetleg a későbbiekben a KJSZ saját szavalóversenyének a megrendezése. A Báb-Játék-Színház elnevezésű műhelymunka célja pedig annak elérése, hogy a bábozás ismét helyet kapjon a színház falai között. Az előbbire a színházi sajtóreferensünknél, Jancsó Bernadettnél a 0905/396023-as telefonszámon lehet jelentkezni, az utóbbira pedig nálam, a 0905/898 739-as telefonszámon“ – magyarázta Mesinger Nóra szervező titkár. 

Érdemes jelentkezni a Komáromi Jókai Színház művészeti műhelyeibe
A járványhelyzet javulása után majd egész évben ilyen és ezekhez hasonló foglalkozásokat terveznek
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Végül hangsúlyozták: kellő érdeklődés esetén a Kisebbségi Kulturális Alap által támogatott művészeti műhelymunka-sorozattal hagyományt szeretnének teremteni, s a járványhelyzet javulása után majd egész évben ilyen és ezekhez hasonló foglalkozásokat terveznek. Azok megvalósulása a további pályázati támogatásoktól is függ.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.