2019. október 22., 14:29

Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál, huszonegyedszer

2019. november 7-10. között immár huszonegyedik alkalommal rendezik meg az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivált. A rendezvény idei évfolyamának Szepsi ad otthont.

img_0358.jpg
Fotó: Fábián Gergő

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya társszervezőjével, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel közösen hirdette meg a XXI. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivált.

A színjátszó csoportok négy műfajban jelentkezhettek, ezek a klasszikus színdarab, a népszínmű, az esztrádműsor és a dramatizált népi játék, viszont nem indulhatnak versenyben azok a győztes előadások, amelyek a Jókai Napok versenyprogramjában sikeresen szerepeltek – tájékoztatott Zborai Imre, a Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány titkára, a fesztivál fő szervezője.

A négy napos seregszemle 2019. november 7-én, csütörtökön 15:30-kor kezdődik Szepsiben, a város főterén, ahol megkoszorúzzák a fesztivál névadójának szobrát. Ezt követően a Városi Művelődési Központ nagytermében tartják az ünnepélyes megnyitót, átadják az idei Egressy Béni Fesztivál-díjat, majd a rendezvény ez évi fővédnöke, Sasvári Sándor magyar színművész, énekes ad koncertet Közös a sorsunk! címmel.

Ezután elkezdődik a verseny- és vendégelőadások sora, amely csütörtök estétől szombat estig tart. Érkeznek fellépők Kassáról, Komáromból, Makrancról, Tornáról, Bódvavendégiből, Fülekről, Vezekényből, Nánáról, Nemesócsáról, Királyhelmecről, Hidasnémetiből és Budapestről.

Az előadásokra a belépés díjtalan.

A vetélkedő szombaton ér véget, szórakoztató műsorral és ünnepélyes eredményhirdetéssel, amelyet követően meghirdetik az országos színjátszó fesztivál jövő évi, XXII. évfolyamát. Vasárnap a szervezők a színjátszó csoportok tagjaival kiértékelik a négynapos rendezvényt, valamint megbeszélik a következő évadra vonatkozó terveiket.

A fesztivál ideje alatt az érdeklődők megtekinthetik Gecse Attila fényképkiállítását a tavalyi, jubileumi XX. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválról. A tárlat az F-klubban, a Fő utca 58. szám alatt lesz látható.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.