PODCAST: Varga Anikó: Hinni kell az álmainkban!

2021. március 20., 19:01

A kiskálosai származású Varga Anikó színművész Budapest és Pozsony után Kassán rendezte be életét.

A magyar és a szlovák, a színházi és a televíziós, a szlovákiai és a magyarországi közönség egyaránt ismeri. Színészi pályája Kassán a Thália Színházban indult, a pozsonyi Színművészeti Egyetemen diplomázott. Tizenkét évig a magyar fővárosban élt. A Bárka Színházban eltöltött évek meghatározóak az életében. „Egy pezsgő, inspiratív közeg volt, amelyben feszegettük a határainkat,” – nyilatkozta a színművésznő, aki saját bevallása szerint szakmailag mai napig ezekből az élményekből és tapasztalatokból táplálkozik.

Szabadúszóként több szlovák színházban játszott. A kassai Thália színpadán az utóbbi években láthatta újra a közönség.

Egyik legnehezebb vállalása egy monodráma - Háy János A halottember című darabjának kétnyelvű színpadra vitele. A tévénézők a betléri kastélyban forgatott 1890 című sorozatból és jelenleg is forgó Nővérkék című sorozatból ismerik.

Több filmben és kampányvideóban is szerepet vállalt. Legutóbb a népszámlálás népszerűsítéséhez adta nevét és arcát. Mivel számára a kétnyelvűség érték. A palócság pedig a szíve csücske.

Ismerjék meg Varga Anikó történetét, amely élő példa a kitartásról, az alázatosságról és arról, hogy hinni kell az álmainkban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.