PODCAST: José, a felvidéki rapper

2020. július 30., 11:26

A Felvidék számos tehetséges zenésszel büszkélkedhet, akik mind-mind különböző zenei stílusban próbálnak valami maradandót alkotni. A Múzsa vendége ezúttal Ropog József „José”, aki a Lesz még nyár című dalával egy csapásra ismertté vált határon innen és túl. A dalszerző kendőzetlen őszinteséggel mondja el véleményét a dalban olyan aktuális témákról, mint a felvidéki magyarság asszimilációja vagy az anyanyelvi oktatás fontossága. Joséval a dal megszületésének körülményeiről és a zenével való kapcsolatáról beszélgettünk.

José a felvidéki magyar rapper a „Lesz még nyár” című dalában olyan dolgokról mondja el a véleményét, amelyekről itt a Felvidéken beszélni kell, csak sajnos a legtöbb esetben ez tabutémának számít.

Saját elmondása szerint már nagyon régóta érlelődött benne, hogy állást foglaljon ezekben a kényes témákban, ugyanis felvidéki magyarként nagyon fontosnak tartja, hogy hangot adjon a véleményének, tapasztalatainak.

José a beszélgetés során elárulta nekünk, hogy az tenné őt igazán boldoggá, ha meg tudna élni a zenélésből, ez azonban sajnos még nincs így.

Tizenkét évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a rap zene műfajával, ám sokáig nem volt biztos magában. A „Lesz még nyár” című dala hozta meg számára a jól megérdemelt sikert, amely nemcsak hírnevet, de önbizalmat is adott számára.

Hallgassa velünk a beszélgetést, amelyben José a kezdetekről és a jövőbeli terveiről is mesélt nekünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.