Felvidék csalogánya a Múzsa stúdiójában - PODCAST

2021. november 22., 18:00

Befogtuk Felvidék csalogányát egy beszélgetés erejéig. A nemzetközi szintereken is ismert és elismert Korpás Éva előadóművésszel, népdalénekessel beszélgetünk életéről, hivatásáról, munkásságáról, valamint a nemrégiben megrendezésre került nagykoncertjéről is. 

A művésznő elmondta, küldetésének tartja azt, hogy közelebb hozza a népdalokat az emberekhez, hiszen ahogy mondta, elfelejtettük a kultúránkat, de gyökerek nélkül nem szökkenhetünk szárba. 

A felvidéki koncertet életjubileumának apropójából hívta életre, éppen ezért személyes jóbarátai és gyermekei is részt vettek az előadásban, ami még meghittebbé tette az ünneplésbe forduló koncertet. 

Szó esett arról is, hogy tulajdonképpen a népdalok találtak Évára. Ki gondolná, hogy nem vezetett egyenes út Korpás Éva életében az autentikus népi muzsikához, de a beszélgetésből megtudhatjuk, kinek a hatása alá kerülve ismerte fel akkor, abban a pillanatban, ez az ő élete. Személyesebb kérdéseket is feszegetünk a mindig káprázatos művésznővel. Nézzék velünk a beszélgetést! 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.