A felvidéki lány, akit három ország filmipara kedvel: Kerekes Vica - PODCAST

2021. szeptember 11., 17:54

Kerekes Vicát a felvidéki magyarok körében nem kell bemutatni, hiszen a filmvászonról ismeri a magyar közösség apraja, nagyja. Életpályája is nagyrészt ismert mindenki számára, hiszen az egyik legismertebb filmszínészünk. Viszont Vicát, mint ember talán kevesebben ismerik, ezért a ma7 füleki stúdiójában a színésznővel mint magánemberrel beszélgettünk elsősorban.

A Múzsa stúdiójában ezúttal Kerekes Vica színésznővel beszélgetett Nagy Andrea.  A füleki származású színésznő három országban is szép karriert futott be. A Pozsonyi Színművészeti Egyetem elvégzése után több mint 70 mozgófilmben láthatta a közönség, jelenleg a Szlovák Nemzeti Színházban is játszik.

Elmondása szerint kisebbségi magyarként Fülekről elsősorban a végtelen toleranciát vitte magával azokba az országokba, ahová meghívták játszani.

Szakmailag több szakaszban érezte, hogy egy újabb szintre fejlődött, hiszen amikor először cseh nyelven játszott, az nagy megterhelést jelentett számára. Azóta már a magyar, szlovák és a cseh nyelven kívül németül és angolul is játszott filmekben. Legutóbb például az volt nagy kihívás számára, hogy bár angol nyelven kellett játszania, ezt azzal tetézték, hogy mindezt francia akcentussal kellett tennie.

A beszélgetés során az összetartozás, önfejlesztés, előző munkái és a filmes háttérmunkák témáit boncolgattuk. Nézze velünk az érdekes beszélgetést!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.