Idén már karanténmentesen nyaralhatunk, de vajon lesz-e miből? - PODCAST

2022. június 13., 18:00

A koronavírus-járvány felbukkanása óta idén először nyaralhatunk korlátozások nélkül, ám a turizmus helyreállása hosszú folyamat lesz. Van azonban okunk az optimizmusra, hiszen a hosszú bezártság után sokan vágyunk már arra, hogy újra nyugodt körülmények között utazhassunk és felfedezhessünk más országokat, új kultúrákat. A Kávézó vendége ezúttal Takács Gábor, az Exit Travel utazási iroda tulajdonosa, akivel többek között arról is beszélgettünk, hogy milyen rendszer alapján működnek az utazási irodák, és a járvány mennyire írta át az utazási szokásainkat.

A járvány idején tapasztalhattuk meg igazán, mennyire érzékeny ágazat a turizmus. Takács Gábor elmondása szerint az utazás szerelmesei idén már bátrabban veszik nyakukba a világot, még annak ellenére is, hogy az infláció, az energiaárak drasztikus növekedése és a járvány miatt mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha nyaralni szeretnének.
Mindenki tudja, hogy infláció van, sajnos nem éri őket meglepetésként, hogyha valami drágább, mint egy évvel ezelőtt, úgyhogy én úgy gondolom, hogy sajnos ezt kezdik az emberek megszokni - mondta.
Vendégünk a beszélgetés során azt is elárulta, hogy szinte még el sem kezdődött a nyár, de már most nagyon sok terminust lefoglaltak, és a legtöbb hotel teltházas, mivel idén nem indítanak annyi repülőt és turnust, mint az előző években.
A kereslet az megvan, az emberek fognak utazni, de a kínálat itt is csökkentett és kevesebb, ebből kifolyólag nem fog tudni a nyáron senki az utolsó percben foglalni utat - hangsúlyozta.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.