RomaFest Párkányban: ahol a tehetség megmutathatja magát

Bokor Réka 2019. május 25., 17:28

Egyre nagyobb érdeklődés mellett, évről évre egyre több résztvevővel rendezik meg Párkányban a RomaFestet. A roma ifjúság tehetségkutató versenyét a Hégli házaspár immáron 5. alkalommal szervezte odaadóan, a gyerekek legnagyobb örömére. Képeink a hangulatot csak részben adják vissza, az öröm és izgalom hangjait, a gyönyörű énekeket a résztvevők vitték haza emlékül.

Az olyan felfokozott hangulat, mint a párkányi RomaFest elnevezésű tehetségkutatón tapasztalható, párját ritkítja. A benevező csoportok szinte mind tudják már most, mit adnak elő jövőre, idei produkcióikat is hosszú hónapokkal előre megálmodták és összepróbálták. A már ötödik évfolyamát taposó rendezvény olyan közösségteremtő erővel bír, ami hiánypótló az egész régióban, és követendő példa lehet.

A péntek délutáni rendezvényen Párkány, Kéménd, Farnad, Sáró, Nagyölved, Csúz, Bátorkeszi, Esztergom, Tatabánya, Kálló, Dejtár, Vanyarc, Szátok, Bajót, Csobánka és Becske települések csoportjai léptek fel, ki tánccal, ki énekkel, mesével, szavalattal vagy épp elreppelte a mondandóját.

A színpadon idén rekordszámú, 189 szereplő mutathatta meg tehetségét, a produkciókat a vetélytársak és a nézők orkán erejű tapssal jutalmazták, többen fel is álltak helyükön és együtt táncoltak, énekeltek a színpadon szereplőkkel. A zsűri oklevéllel, éremmel és emlékérmével díjazta a műsorokat. Ugyanakkor a boldog és sikerélménnyel feltöltődött gyermekeket elnézve biztosak lehettünk benne, a V. RomaFest tárgyi emlék nélkül is maradandó élményt jelentett mindnyájuknak.

Képgalériánk:

0 HOZZÁSZÓLÁS