Rajzpályázat

2020. augusztus 30., 11:13
ma7

A nagymegyeri 23. sz. Arany János cserkészcsapat rajzpályázatot hirdet Az Én Újságom című gyermeklap megjelenésének 130. évfordulója alkalmából a Dunaszerdahelyi és Komáromi járás alapiskolái, valamint a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség cserkészközösségei részére.  

Fotó: google.com

A pályázat célja, hogy a pályázók megismerjék a Pósa Lajos és Benedek Elek által szerkesztett, 1889. december 15-én útjára indult első irodalmi értékű gyermeklapot. A kiértékelésre és a díjak átadására 2020. október 13-án kerül sor Nagymegyeren, a Fészek Ifjúsági Központban Az Én Újságom kiállítás megnyitóján. 

A pályázók képzőművészeti alkotással pályázhatnak két témában: címlap, illetve az eredeti lapban megjelent vers vagy próza illusztrációja (feltüntetve a megjelenés időpontját a lapban).

Az alapiskolások két kategóriában versenyezhetnek: I. az alapiskolák 1-4. évfolyama, II. az alapiskolák 5-9. évfolyama.

Egy pályázó legfeljebb két alkotással pályázhat, amelyen a szervezők kérik feltüntetni a pályázó nevét, kategóriáját, elérhetőségét, lakcímét, az iskola és/vagy cserkészcsapat nevét és címét, a felkészítő pedagógus és/vagy cserkészvezető nevét, a mű címét és a választott témát.

A pályamű elkészítésének módja szabadon választott.

Az elbírálást szakmai bizottság végzi.

Beküldési határidő 2020. szeptember 25.

A beküldési határidőt követően a pályamunkák a cserkészcsapat közösségi oldalára kerülnek. A legnagyobb tetszést elért pályamunka közönség-díjban részesül.

Rajzpályázat-Megyer
Fotó: Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség

Ajánlott forrás: www.posalajos.com

A pályamunkákat a szervezők nem küldik vissza.

További információk a +421-915-465-224 telefonszámon vagy a nagymegyericserkesz@szmcs.sk címen.

A pályamunkákat a Fészek Ifjúsági Központ, Szent István utca 296/6, 932 01 Veľký Meder - Nagymegyer, Szlovákia címre küldjék a pályázók.

A pályázat a KUCKÓ polgári társulás (Észak-Komárom) pénzbeli támogatásával valósul meg.