2021. július 2., 16:12

Ötven éven át egy gardróbban tartott Picasso-festményt adtak el az Egyesült Államokban

A Le Tricorne (A háromszögletű kalap) című festmény 150 ezer dollárt (44,5 millió forintot) ért új tulajdonosának. Az eladás tényét a massachusettsi John McInnis Auctioneers aukciósház erősítette meg.

Az anonimitását kérő eladónak a liveauctioneers.com honlapon bemutatott közleménye szerint a képet más alkotások mellett annak a háznak a gardróbjában találták, melyet apja egy felmenőjétől örökölt, aki az 1920-as években művészeti tanulmányokat folytatott Európában.

A 40-szer 40 centiméteres, aláírt festmény 1919-ben készült. Ahhoz a színpadi függönyhöz szolgálhatott vázlatként, melyet Picasso egy azonos című, Londonban ugyanabban az évben debütáló balettelőadás számára festett - közölte a New-York Historical Society, mely 2015 óta birtokolja az 5,8-szor 6 méteres függönyt.

A festmény új tulajdonosának legalább 120 napja van, hogy a képet hitelesítse a művész hagyatékát kezelő Picasso Administrationnel, melyet Picasso fia vezet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.