2021. július 30., 14:28

Összefolyik régi és új - fotókiállítás Dunaszerdahely utcáin

A dunaszerdahelyi Pázmaneum Polgári Társulás utcai képkiállítást szervezett július 30-tól, amelynek célja ötvözni a dunaszerdahelyi múltat és a jelent. Nem mindennapi kiállítást láthat a közönség, ugyanis a fotók a Bartók Béla sétányon találhatóak, kifeszített dróton csüngenek, így még nagyobb élményt nyújtanak.

Pázmaneum kiállítás-Dsz
Fotó: Pázmaneum Polgári Társulás

Karaffa Attila, a Pázmaneum Polgári Társulás ügyvezető elnöke és Nagy Gyula fotóművész gyűjteményéből készült a kiállítás, amelyen harminc nagy formátumú fénykép látható a régi és a mostani Dunaszerdahelyről.

"Gyulának számos Dunaszerdahelyről készült pillanatfotója, portréja és épületekről készült képe van, míg az én magángyűjteményem régi képeslapok anyagából áll. Nagyon sok épületet lebontottak már a városban, de még mindig vannak olyan építmények, amelyeket a múltból vissza tud keresni az ember. Jól esett például, hogy egy idős hölgy odajött hozzám, s rámutatott az egyik képre: ő régen ebben az épületben lakott, amelyet a képeslap ábrázol" – nyilatkozta portálunknak Karaffa Attila.

Pázmaneum kiállítás-Dsz
Fotó:  Reczai Lilla
Pázmaneum kiállítás-Dsz
Fotó:  Reczai Lilla

"Fotóimmal próbáltam más szemszögből megközelíteni a várost, nem szokásosak az elképzeléseim. Szeretem belevinni a fantáziámat a fotókba, ahogyan én látom a dolgokat" – mondta el Nagy Gyula.

Pázmaneum kiállítás-Dsz
Fotó:  Reczai Lilla

A kiállítás nem utolsó sorban jótékonysági célt is szolgál, ugyanis a kiállított képek képeslap formájában megvásárolhatóak a Buena Coffee House kávézóban, a befolyt összegből pedig a dunaszerdahelyi kórház gyerekosztályát támogatják majd.

Pázmaneum kiállítás-Dsz
Nagy Gyula és Karaffa Attila
Fotó:  Reczai Lilla

A tárlat augusztus végéig megtekinthető, de ez függ az időjárási viszonyoktól is. A kiállítók ezekkel a fotókkal szeretnék egy kicsit elgondolkodtatni a közönséget, s lelassulásra biztatni az embereket ebben a rohanó világban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.