2020. június 28., 19:00

Nagymegyeri alkotók mutatkoztak be műveikkel - Képgaléirával

Látható Képek címmel kiállítást szervezett a nagymegyeri VoxArt Polgári Társulás, amelyen Katona Réka fényképeit és Katona Beáta festményeit tekintheti meg a közönség. A tárlat megnyitója a Nagymegyeri Városi Művelődési Központ kiállítótermében valósult meg. A kiállítás 2020. július 15-ig látogatható.

Médialapozó
Fotó: Reczai Lilla

A kiállítás hivatalos megnyitója előtt a TriTon Akusztikus zenekar előadását hallgatta meg a közönség.

nagymegyer-kiállítás
TriTon Akusztikus zenekar
Fotó:  Reczai Lilla

Sörös Angéla, a helyi Bartók Béla Alapiskola pedagógusa köszöntőjében bemutatta a két kiállító művészt, kiemelve tehetségüket. Beszédében felhívta a figyelmet a szemlélődés, a merengés, az emlékezés fontosságára, az ízek és illatok keltette nosztalgikus érzésekre.

Katona Réka nyolc éve foglalkozik fényképezéssel (esküvő és portré), a modellek hozzá közeli emberek, így nemcsak esztétikailag, de érzelmileg is kötődik a képekhez. Nagy gonddal készül minden egyes fotózásra, megtervezi a pillanatot, mégsem jön zavarba, ha másképp alakulnak a dolgok.

nagymegyer-kiállítás
Katona Réka fotói
Fotó:  Reczai Lilla

Katona Beáta festményein gyakran ábrázol számára fontos és széplelkű embereket. Képzőművészetből érettségizett, az egyetemen is sokat rajzolt. Saját mesekönyvet is illusztrált. 2016-ban festett először vászonra, akrillal. Innentől kezdve foglalkozik behatóbban a festészettel. A tájképek és a csendélet a kedvencei.

nagymegyer-kiállítás
Katona Beáta festményei
Fotó:  Reczai Lilla

A kiállításon állt egy félig kész vászon, amelyre a vendégek bátran festhettek, hogy örök emlékük legyen a tárlatról. Nagymegyer polgármestere, Holényi Gergő arra buzdította a helyieket, hogy aki örömét leli az alkotásban, mutassa meg mi van benne, mert továbbra is felkarolják a tehetséges művészeket, alkotókat.

nagymegyer-kiállítás
Fotó:  Reczai Lilla
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.