2021. augusztus 27., 20:32

Nagy Niké: Csend

Rendhagyó kiállításmegnyitóval készült a dunaszerdahelyi Kortárs Magy Galéria. Hivatalos tárlatmegnyitó ugyanis nem volt, helyette a zenéé és természetesen az alkotóé volt a főszerep. Nagy Niké saját maga mutatta be műveit, és beszélt arról is, hogyan jött létre a tárlat.

Nagy Niké killítása-KMG
Fotó: Reczai Lilla

Iván Péter, a Kortárs Magyar Galéria igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd pedig Nagy Niké festőművész elmondta, a tárlat már megjárta Ausztriát is. ,,Huszonhárom éve járok ide, Szlovákiába Párizsból. Patot és Izsát is meglátogatom, illetve az Aranykertet Dunaszerdahelyen. Olyan érzés ez számomra, mintha hazatérnék. Sok itteni művész látogat el hozzám, Franciaországba, mert

ha ezt a kiállítást Dunaszerdahelyen megvalósíthattuk, akkor Párizsban is tudunk tárlatokat szervezni felvidéki művészekkel"

 – jelentette ki az alkotó.

Nagy Niké kiállítása-KMG
Fotó:  Reczai Lilla
Balról jobbra: Nagy Niké és Iván Péter

A festmények majdnem mindegyike rendelkezik magyar vonatkozásokkal. A Tisza-tó, a Duna nagy hatással voltak a művésznőre, a természet adta lehetőségeket festette meg, illetve ezek adtak ihletet neki.

Az egyik teremben a tanyavilág válik szembetűnővé, ugyanis Kiskunfélegyháza mellett található az a hely, ahol az alkotó szintén festeni szokott. Olaszország is inspirálta Nikét, ezeken a műveken ismét a víz játéka került előtérbe.

Nagy Niké kiállítása-KMG
Fotó:  Reczai Lilla
A képek beszélnek maguktól is, mi pedig azért is vagyunk itt, hogy megismerkedjünk egymással" 

– mondta el a művésznő. 

Nagy Niké kiállítása-KMG
Fotó:  Reczai Lilla
A tárlaton felhangzó zongora és ének előadások Dolán Évát és Écsy Gyöngyit dicsérik. 
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.