2019. május 19., 12:49

Múzeumok éjszakája Betlérben és Rozsnyón

Érdekes programokkal, zenével és rendhagyó tárlatvezetéssel várták az érdeklődőket a betléri Andrássy-kastélyban a Múzeumok éjszakáján. A rendezvénysorozatba a Rozsnyói Bányászati Múzeum is bekapcsolódott.

img_6269.jpg
Médialapozó
Fotó: Fábián Gergő

Az idei Múzeumok éjszakája Betlérben a sport jegyében zajlott. A gyerekek délután alkotóműhelyben élhették ki kreativitásukat. A kastély parkjában ki lehetett próbálni az arisztokraták körében kedvelt sportokat, valamint Karmen Pál-Baláž, a SuperStar döntőse adott koncertet. Akik figyelemmel követik az épp zajló jégkorong-világbajnokságot, azok a kastély büféjében tekinthették meg a Szlovákia–Nagy Britannia mérkőzést.

Fotó:  Fábián Gergő

A hagyományos kastélylátogatás mellett rendhagyó tárlatvezetés is volt, amely során az érdeklődők bejárhatták az épület általában nem látogatható zegzugait, s közben megismerkedhettek az Andrássy család tagjainak a sporthoz való kapcsolatával. Különösen népszerű volt köreikben a lovaspóló, a vitorlázás, az autósport, a vadászat vagy a téli sportok. A betléri rendezvényt már hagyományosan tűzijáték zárta.

Fotó:  Fábián Gergő

A Múzeumok és galériák éjszakája alkalmából szombaton délután és este a Rozsnyói Bányászati Múzeumhoz tartozó összes létesítményt – ide tartozik a múzeum történelmi tárlata, a Szlovák-karszt természeti adottságait, állatvilágát bemutató tárlat, a SENTINEL Élményközpont, a város főterén található galéria, valamint a krasznahorkaváraljai Andrássy-képtár – egyetlen belépőjeggyel lehetett meglátogatni. Az érdeklődőket előadások, illetve esti és éjszakai tárlatvezetések várták.

img_6269.jpg
+18 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.