2020. szeptember 20., 10:10

Mert a hazai a legjobb! - Képekkel

Hazai pályán címmel nyitották meg az őszi szezon első kiállítását a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában. Olyan Dunaszerdahelyhez közeli művészek mutatták meg legújabb alkotásaikat, akik neve már ismert a helyi művészeti berkekben.

Galéria
+17 kép a galériában
Fotó: Reczai Lilla

Szakáll Mária, Szakáll-Kolčák Noémi, Kiss Márti, Lipcsey György, Ferdics Béla és Ferdics Gábor műveit felvonultató kiállítást csodálhatja meg a közönség a következő hetekben. A pénteki megnyitót, koronavírus-járványra való tekintettel, a galéria előtt tartották.

KMG-Dunaszerdahely-kiállítás
Iván Péter múzeumigazgató
Fotó:  Reczai Lilla

Iván Péter, a galéria igazgatója rövid beszédében bemutatta az alkotókat, majd átadta a szót a kiállítás kurátorának, Szakáll Mária festőművésznek.

A közös kiállítás ötlete spontán alakult ki, de ahhoz tökéletes volt, hogy a művészek itthon is bemutathassák friss alkotásaikat a hazai közönségnek.

A munkákat nagy gonddal választották ki, hiszen – ahogy Szakáll Mária fogalmazott – a hazai pálya nagy dicsőséggel, de még nagyobb felelősséggel jár. A falakon elhelyezkedő festményeken a csallóközi táj, az itt élő hétköznapi emberek, a Duna, de a Kukkónia misztikus és mesebeli alakjai is megtalálhatóak. A természethez, a történelemhez való ragaszkodás is kiolvasható a festményekből és a szobrokból egyaránt.

KMG-Dunaszerdahely-kiállítás
Szakáll Mária festőművész, a kiállítás kurátora
Fotó:  Reczai Lilla

,,Mi, kiállítók itt egy csapatként, egy hazai pályán játszunk, egy kapura. Mégpedig a művészet kapujára. A művészet és a kultúra kapuját nyitjuk ki, amikor betekintést engedünk a műveink, formáink és a gondolataink világába“ – zárta beszédét Szakáll Mária.

KMG-Dunaszerdahely-kiállítás
Fotó:  Reczai Lilla

A kiállítás három hétig látogatható a Kortárs Magyar Galériában.

Galéria
+17 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.