2022. február 19., 09:45

Megnyílt az eNRA 21 című kiállítás a komáromi Limes Galériában - KÉPEKKEL

Az újabb kényszerű zárvatartás után február 18-án a Nemzetközi Rovás Alkotóközösség - eNRA csoportos kiállítása nyílt meg a komáromi Limes Galériában. A Rovás tavaly nyári alkotótáboraiban készült művek március 13-ig láthatók a hajdani katonatemplomban, azután Budapestre, majd Dunaszerdahelyre vándorolnak.

Megnyílt az eNRA 21 című kiállítás a komáromi Limes Galériában
Galéria
+14 kép a galériában
Több alkotó (köztük jobbról a 2. Szabó Ottó) megjelent a tárlatnyitón
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Az eNRA 21 című nívós anyag több hazai képzőművész alkotásain kívül Magyarország, Lengyelország, Anglia, Hollandia és Izrael rendkívül tehetséges alkotóinak a műveit tárja az érdeklődők elé – hangzott el Farkas Veronika galériaigazgató köszöntője után Kovács Ágnes kiállításkurátor, a MaJel Rovás Központ igazgatójának méltatásában. Hozzátette: az 1994 óta folyamatosan megrendezett Rovás nyári alkotótáborok fokozatosan mestertáborokká váltak, s a résztvevőiből bontakozott ki az eNRA.

Teljesült a szervezők célja, hogy a meghívott művészek magukkal vigyék az alkotótáborokba a tehetséges diákokat, ahol mindig együtt alkothatnak. A táborokat a Felvidéken kívül Erdélyben és a Magyar Képzőművészeti Egyetem tihanyi művésztelepén rendezik meg.
Megnyílt az eNRA 21 című kiállítás a komáromi Limes Galériában
Kovács Ágnes kurátor, a MaJel Rovás Központ igazgatója mutatta be a tárlatanyagot
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

„Ez a Rozsnyóról Komáromba érkezett anyag majd március 18-án a budapesti Bartók 1 Galériába, onnan pedig a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéiába vándorol.

Az egyes helyszíneken 28 alkotó hozzávetőleg 200 művét szemrevételezhetik a látogatók.

Tudvalevő, hogy a Covid-19 pandémia miatt 2020-ban csak a tihanyi művésztelepen találkozhattak egymással a művészek, a többi hagyományos nyári alkotótáborunkat azonban nem rendezhettük meg. Tavaly pedig Tihanyban nem voltunk, de Debrődön két táborunk is megvalósult” – mondta el a Ma7-nek Szabó Ottó, rozsnyói születésű képzőművész, a Rovás elnöke.

Megnyílt az eNRA 21 című kiállítás a komáromi Limes Galériában
Szabó Ottó Update - sorozata 1.
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Ezt a válogatást az előzőekhez hasonlóképpen a stílusában, tematikájában és az alkalmazott technikák tekintetében is a sokszínűség jellemzi.

„Míg a táborainkban korábban az erdélyi résztvevők voltak többségben, tavaly több lengyel művész csatlakozott hozzánk, idén pedig kárpátaljai alkotókat is várunk. Ha minden jól alakul, akkor az erdélyi Gyergyószárhegyen, a tihanyi művésztelepen, valamint a felvidéki Kassán és Debrődön folytatódik az alkotótáboraink sora, amelyeket újabb csopotos kiállítások követnek“ – zárta tájékoztatását a korábban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntetett Szabó Ottó.

Megnyílt az eNRA 21 című kiállítás a komáromi Limes Galériában
A magyarországi Makray János méretes alkotása
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó
Megnyílt az eNRA 21 című kiállítás a komáromi Limes Galériában
Galéria
+14 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.