2020. szeptember 24., 11:17

Kilencvenmillió forintért kel el Munkácsy egyik festménye

Kilencvenmillió forintért kel el Munkácsy Mihály Fasor című festménye a Virág Judit Galéria által tartott őszi árverésén a Budapest Kongresszusi Központban.

Nem sokkal kevesebbet, 80 milliót adtak Kádár Béla Eladják a szürkét című képéért.

"A járványhelyzet ellenére komoly kereslet van a műtárgypicon. Évek óta nem fizettek ilyen sokat Munkácsy-képért, amely

32 milliós kikiáltási árról kúszott fel 90 millióra,

Kádár Béla esetében pedig szinte már megszokottnak számít a 80 milliós ár, ami 36 millióról indult. A Vaszary János park sorozatának darabjáért adott 72 millió forint is nagy siker" - mondta Törő István ügyvezető igazgató.

"Hiba nélkül debütált a galéria online árverési felülete, amelyet Magyarországon mi építettünk ki először. 202 tételünkre nemcsak Budapestről és vidékről, hanem az Egyesült Államokból, Németországból, Romániából, Ausztriából és máshonnan is licitáltak" - mondta Törő István.

Hozzátette, hogy noha az online licitálási lehetőséget alapvetően a koronavírus-járvány miatt kellett bevezetni, szerinte nagyon sokan nem vásároltak volna, ha ez a lehetőség nem adódik számukra.

Online mintegy 180-an kapcsolódtak az árverésbe, csaknem kétszáz telefon volt, emellett a Budapest Kongresszusi Központban távolságtartási szabályokat betartva 350-400 ember vett részt személyesen az eseményen.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.