2018. november 1., 15:25

Két művészeti versenyfelhívás

Képzőművészeti és szavalóversenyre várják a jelentkezőket a keleti végeken.                                        

 

a-nagy-haboru.jpg
Médialapozó
Fotó: Zsebik Ildikó
A nagy háború

A Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, a Tuzsér Község Közalapítvány, a Várdai István Városi Könyvtár,  valamint a Bodrogközi és Ung-vidéki Alkotók Társasága (TICCE) az első világháború befejezésének 100. évfordulója alkalmából  A NAGY  HÁBORÚ címmel képzőművészeti pályázatot hirdet felső tagozatosok, középiskolások és felnőttek   számára az alábbi kategóriákban: grafika, tus, vízfesték, olaj, akvarell, linómetszet, rézmetszés, tűzzománc, fotómontázs.

A pályázat fővédnöke Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke,  a pályázati művek leadásának határideje pedig 2018. november 15-e.

A pályaművek leadásának helyszínei: Királyhelmec, Kisvárda és Tuzsér. Királyhelmecen a pályaműveket Fazekas László, a TICCE elnöke fogadja. Elérhetősége: 0904-623-764.

A pályázat meghirdetői arra kérik a jelentkezőket, hogy a A3-as méretnél kisebb papírra készült alkotásaikat A3-as paszpartúrában nyújtsák be!

Mécs László-szavalóverseny

A Mécs László Keresztény Központ Polgári Társulás idén 19. alkalommal hirdeti meg Királyhelmecen a Mécs László Szavalóversenyt. Ennek apropója az a tény, hogy a papköltő Királyhelmecen  végzett szolgálatot 1930 és 1944 között. A szavalóverseny alapítója Ft. dr Szalay László atya, egykori helyi plébános, aki idén is a zsűri elnöke lesz.  

A nevezési határidő 2018. november 14., jelentkezni elektronikusan lehet. A szervezők arra kérnek minden érdeklődőt, hogy nevükön kívül adják meg életkorukat és a kiválasztott vers címét is.

A versenyre november 18-án kerül sor 14 órai kezdettel. (A helyszínt a rendezők menet közben pontosítják).  A szavalók megmérettetésére 5 kategóriában kerül sor. Az alapiskolások négy kategóriában mérik össze tudásukat: az 1. kategóriában az elsősök és másodikosok, a II. kategóriában a harmadikosok és negyedikesek, a III. kategóriában az ötödikesek és a hatodikosok, a IV. kategóriában pedig a hetedikesek, nyolcadikosok és kilencedikesek. Nekik vagy egy Mécs László-verset kell előadniuk, vagy egy határon túli szerző művét, esetleg egy vallásos témájú költeményt. Az V. kategóriában a középiskolások és a felnőttek versengenek egymással, ők kötelezően csak Mécs-verset választhatnak.

A rendezvényre idén is meghívást kapnak a kisvárdai, a sátoraljaújhelyi, valamint a sárospataki fiatalok.

 

a-nagy-haboru.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.