Képzőművészeti alkotásokkal segítik a fogyatékkal élő gyermekeket

Fábián Gergő 2019. március 13., 14:22

Kétnapos jótékonysági kiállítást tart 2019. március 12-én és 13-án a Szív a vásznon művészeti klub a kassai MaJel Rovás Központban. A bevételből az Apáti utcai Egyesült Iskola fogyatékkal élő gyermekeit támogatják.

Fotó: Fábián Gergő

Ballók Péter, a Szív a vásznon művészeti klub vezetője elmondta, néhány hónap múlva lesz 14 éve annak, hogy a Cor in Linteo-Srdce na plátne-Szív a vásznon művészeti klub tagjai elkezdtek összejárni, előbb a művészeti alapiskolában tartották a találkozóikat, később a Rovás Akadémia biztosított helyszínt.

Rendszeresen találkoznak az alkotói klubnapokon, szabadidejükben különböző képzőművészeti technikákkal, festészettel, szobrászattal és egyéb grafikai technikákkal foglalkoznak. Az így született alkotásokból láthat jó néhányat a közönség a kiállításon.

Fotó: Fábián Gergő

„Az utolsó öt év folyamán Cor in Linteo-Srdce na plátne-Szív és vásznon néven működünk, amely találóan jellemzi a hozzáállásunkat tevékenységünkhöz és munkánkhoz. A klubnapokon mindig jelen vannak szakmabeli tanárok, jelenleg ez Jana Vojtková, előtte Peter Markov volt. Időként előadásokat is szervezünk, ahová művészeket, ékszerészeket, restaurátorokat és másokat hívunk, hogy segítsenek nekünk még több szép alkotás létrehozásában. Bátran mondhatom, jó és vidám csapat vagyunk, mindig jó hangulatot tudunk teremteni, segítjük egymást, ajtónk pedig nyitva áll minden érdeklő előtt” – fogalmazott a klub vezetője.

Fotó: Fábián Gergő

Ez a művészeti klub első jótékonysági kiállítása, amelynek megnyitóján rengetegen vettek részt, az érdeklődők teljesen megtöltötték a kiállítótermet. Megközelítőleg 200 alkotás vár gazdára, a legtöbb szimbolikus, 5-10 eurós áron. Emellett adományokkal is lehet támogatni az iskolát, a gyerekeket. „Az alkotások eladásából és a hozzájárulásokból származó összes bevételt a kassai Apátfalvi utcai Egyesült Iskola fogyatékkal elő gyermekeinek támogatására fordítjuk” – mondta Ballók Péter.

Képgalériánk:
Fotó: Fábián Gergő

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS