Ezeréves magyar-lengyel barátság művészi szemmel - VIDEÓ

muzsa.sk 2019. április 10., 00:00

Képzőművészeket is alkotásra serkentett az ezer éves magyar-lengyel barátság történelmi hagyománya. A Kortárs Magyar Galériának otthont adó Vermes villában Dunaszerdahelyen a BP Art Egyesület tagjai és az általuk megszólított alkotók mutatták be a két nemzet múltját összefonó barátsághoz kapcsolódó képzőművészeti alkotásaikat.

Fotó: Múzsa

A lengyelek és a magyarok történelmi barátsága ezer évre nyúlik vissza ami nagyon ritka jelenség a világtörténelemben. Magyarázatot a szoros magyar-lengyel kapcsolatra a múltban kell keresni, hiszen a történelemben több olyan esemény is történt, amely összekovácsolta e két, egymás nyelvét nem beszélő nemzetet.

Ez a különleges, ezeréves történelmi barátság ihlette a BP Art Egyesület tagjait és más vendégművészeket, akiknek a témában készített alkotásait mutatták be a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában. A tárlatot Wodianer-Nemessuri Zoltán író nyitotta meg egy rövid történelmi megemlékezéssel, amelyben felidézte a két nemzet közös múltját. Történelmi példákkal mutatott rá, hogy a lengyelek és a magyarok ennyi év után is meleg szívvel, barátként tekintenek egymásra.

A múzsa legújabb műsorában a kiállításmegnyitó pillanataiba nyerhetnek betekintést. Nézzék velünk!

 

 

 

0 HOZZÁSZÓLÁS